מאפינס לימון וקוקוס נהדרים

29.08.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
אוכל שילדים אוהבים, מאפים, קינוחים
קלה
תגיות
  • מרכיבים:
  • ¾1 כוסות קמח (אפשר רגיל / כוסמין)
  • חצי כוס קמח קוקוס
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כוס סוכר קוקוס (או רגיל)
  • שליש כוס שמן קוקוס מומס
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • שתי כפות קליפת לימון מגוררת דק (החלק הצהוב)
  • כפית חומץ תפוחים
  • כוס חלב קוקוס (לא קרם) או חלב שקדים / סויה
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס שבבי קוקוס קלוי (לציפוי)
  • 4 כפות אבקת סוכר מעורבבת עם רבע כפית מיץ לימון - לזיגוג

אודות המתכון

מאפינס רכים ונהדרים בטעם לימון וקוקוס עם גלייז ושבבים פריכים של קוקוס שלא תרצו להפסיק לאכול.

ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה משוער: 20 דקות

מניב כ-12 יחידות מאפינס.

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית מאפינס עם עטרות נייר.
מערבבים בקערת ערבוב גדולה את כל המרכיבים היבשים: קמח, קמח קוקוס, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וסוכר.
מערבבים בקערה נוספת את כל המרכיבים הרטובים: שמן קוקוס מומס, מיץ לימון סחוט, חומץ, תמצית וניל, קליפת לימון וחלב.

ממזגים בין שתי הקערות ומערבבים היטב עד שהכל אחיד.

מוזגים את הבלילה באופן שווה בתבנית המאפינס ושולחים לאפייה לכ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש או עם פירורים לחים.
מאפשרים למאפינס להתקרר כעשרים דקות ואז מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון לזיגוג לבן וסמיך ומורחים את החלק העליון של המאפינס בשכבה דקה.
מעל מפזרים שבבי קוקוס קלוי (גדולים או קטנים).

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 
לדף הפייסבוק של פורמלג
 

מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera