חומוס עם נתחי סייטן

30.08.2020 מאת: חן מור
  • מרכיבים לחומוס:
  • 350 גרם גרגירי חומוס לאחר השרייה של 24 שעות במים
  • 135 גרם טחינה
  • 100 מ"ל מים
  • ½ לימון סחוט
  • ½ כפית מלח
  • תוספות אפשריות: כמון ושום
  • נתחי סייטן:
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 300 גרם ביס סטייק של דרך הסייטן(אפשר חברה אחרת)

אודות המתכון

2-3 מנות של חומוס ביתי חם עם נתחי סייטן. עם נתחים מ'דרך הסייטן'

24 שעות השריה

שעה וחצי בישול

10 דק. הכנה

אופן ההכנה

חומוס

יש להרתיח מים בסיר, להוסיף את גרגירי החומוס ולבשל 45 דקות

להוסיף כפית שטוחה של סודה לשתייה ולבשל 45 דקות נוספות. לסנן ולהעביר למעבד מזון

לשקול למעבד המזון את הטחינה והמים ולהוסיף מיץ לימון ומלח

לעבד כדקה למרקם חלק והחומוס מוכן!

נתחים

את הבצל יש לחתוך לשני חצאים ולפרוס דק

את השום לפרוס לפרוסות דקות

את נתחי הסטייק לחתוך לרצועות דקות ככל שניתן עם סכין חדה

לחמם את שמן הזית במחבת ולהוסיף את הבצל והשום עד שהבצל נהיה מעט שקוף

להוסיף את הנתחים ולטגן הכל עד להשחמה

להגשה

שמן זית

פפריקה, כמון

גרעיני חמניה

פטרוזיליה ונענע קצוצות

סחוג

 

הרכבת המנה:

בקערה ביתית לשים 4 כפות חומוס, להניח את הכף במרכז החומוס ולסובב את הצלחת כך שהחומוס יסתדר יפה בצידי הצלחת ממש כמו בחומוסייה

להניח במרכז את הנתחים, לזלף שמן זית מסביב ולתבל במעט פפריקה וכמון

לקשט בפטרוזיליה ונענע, גרעיני חמניה וכפית סחוג

 

טיפ קטן

ניתן להשרות ק"ג חומוס בהרבה מים ולחלק לקופסאות של 350 גרם כך שתמיד יהיה חומוס מוכן לבישול במקפיא

 

 

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera