תבשיל במיה הודי

04.09.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 500 גרם במיה טריה (או קפואה)
  • 500 גרם עגבניות בשלות קצוצות גס
  • כף רסק עגבניות
  • בצל לבן בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • כפית גארם מסאלה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • 3-4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן
  • כפית מלח (ולפי הטעם)
  • להגשה:
  • כוסברה טריה קצוצה גס
  • אורז

אודות המתכון

עונת הבמיה כבר כאן, אז קבלו מתכון קליל ופשוט לתבשיל במיה הודי שיגרום לכם לשכוח את כל מה שחשבתם על במיה.

טעים בטירוף, מזין וחגיגי. ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה משוער: כ-20 דקות.

מניב כ-4-6 מנות.

אופן ההכנה

מתחילים עם הבמיה - קוטמים לה את הקצה וחותכים אותה לפרוסות עבות (כ-2 ס"מ). בניגוד לתבשילים אחרים בהם אנחנו לא פוצעים את תרמיל הבמיה, הפעם אנחנו רוצים שהיא תשחרר נוזלים ונוזלי הרוטב יכנסו לתרמיליה.

מחממים שמן בסיר ומטגנים בו הבצל עד שהוא זהוב, מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים ומטגנים עוד כשתי דקות. מוסיפים את הבמיה וצורבים עוד 3-4 דקות. 

מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הרסק, הלימון והמלח ומערבבים היטב. אם התבשיל סמיך מידי ניתן להוסיף מעט מים.

 

מבשלים כחצי שעה, חום בינוני-נמוך, מכסה חצי סגור עד שהבמיה מתרככת, אבל עדיין שומרת על צורתה. במידת הצורך מוסיפים מעט נוזלים (אם מתאדים).

טועמים ומתקנים תיבול - מלח/פלפל.

מגישים עם אורז וכוסברה טריה קצוצה.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera