המבורגר פטריות

08.09.2020 מאת: חן מור
  • מרכיבים לבורגר:
  • צמד פטריות חורש ושמפיניון
  • כרישה בינונית
  • בצל לבן גדול
  • 3 כפות קמח חומוס
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מרכיבים איולי חלפניו:
  • ¼ כוס חלב סויה אלפרו ללא סוכר
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כפית מלח
  • כף מיץ לימון
  • כפית חרדל
  • 2 כפות חלפיניו משומר (או פחות אם רגישים לחריף)
  • להגשה:
  • 4 לחמניות בורגר
  • 4 עלי חסה ערבית
  • 2 עגבניות פרוסות
  • בצל פרוס
  • 4 מלפפונים חמוצים פרוסים

אודות המתכון

לאחר ההתלהבות מטעימת ה-SENSATIONAL חזרתי לביתי והכנתי למשפחה את הבורגר האהוב אצלנו בבית - בורגר פטריות עם כרישה ובצל.

מספיק ל-4 מנות.

אופן ההכנה

בורגר

להניח בתבנית עם נייר אפייה פטריות, בצל וכרישה חתוכים לרבעים ולזלף מעליהם את שתי כפות שמן הזית

להכניס לתנור ב-200 מעלות ל10-15 דקות עד שמזהיבים ולהניח בחוץ לצינון

לטחון במעבד מזון בפולסים עד ליצירת תערובת משחתית עם חתיכות קטנות של הירקות על מנת להרגיש את המרקם

לערבב בקערה עם פירורי לחם וקמח חומוס ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם (מומלץ ממש לטעום את התערובת)

להכין קציצות בגודל הלחמנייה. במידה והתערובת דביקה ניתן להוסיף עוד פירורי לחם

לחמם את שמן הקנולה במחבת נון-סטיק ולטגן את הקציצות להזהבה משני הכיוונים

** הן יוצאות מוצלחות גם באפייה. ניתן לאפות 12 דקות ב-200 מעלות, מומלץ בצורה של לביבות קטנות יותר **

איולי חלפיניו

להכניס חלב סויה, שמן, חרדל, מיץ לימון ומלח לבלנדר/נוטרי-נינג'ה עד ליצירת מיונז

להוסיף את החלפיניו ולהמשיך לטחון עד לקבל רוטב אחיד

הרכבת המנה:

למרוח איולי על שני צידי  הלחמנייה

על החלק התחתון להניח את הבורגר ועליו חסה, עגבנייה, בצל וחמוצים

לסגור עם החלק העליון של הלחמניה. מומלץ להגיש עם צ'יפס

 

בתאבון!

 

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera