מרק כתומים וחומוס

10.09.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 2 בטטות בינוניות (השתמשתי בדלעת יפנית צהובה) או דלורית (או שילוב), מקולפות וחתוכות גס
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • אצבע ג'ינג'ר מקולפת
  • בצל לבן, חתוך לרבעים
  • 2 שיני שום מקולפות
  • כוס חומוס מבושל (אפשר קפוא)
  • חצי כפית תבלין פאמפקין ספייס (או מעט קינמון, מוסקט וציפורן).
  • רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח
  • מים לכיסוי, כפי שיוסבר
  • להגשה:
  • מעט פלפל שחור
  • כוסברה טריה
  • קרם קוקוס

אודות המתכון

מתכון מעולה למרק כתומים וחומוס, טעים בטירוף (גם לקטנטנים), מזין וקל מאד להכנה.

ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה משוער: 20 דקות.

מניב כ-5 מנות עיקריות.

 

אופן ההכנה

מניחים בסיר דלעת או בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות גסות, גזר חתוך גס, בצל חתוך גס, שיני שום, ג'ינג'ר ומים כמעט עד כיסוי המרכיבים.
מבשלים כ-20 דקות או עד שהכל רך. 

מוסיפים חומוס מבושל ואת כל התבלינים (מלח, פלפל, פאמפקין ספייס) וטוחנים עם בלנדר מוט יד או בבלנדר למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.

אם המרק סמיך מידי לטעמכם אפשר לדלל במעט מים או חלב קוקוס ולטחון.
מגישים עם שלוק קרם קוקוס, מעט פלפל שחור טחון ועלי כוסברה טריה.

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 
לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera