מאפה במילוי פטריות ללא גלוטן

13.09.2020 מאת: ויגן פרנדלי מנות לחג
  • מרכיבים לבצק "שקם":
  • 350 גרם קמח תמי רב תכליתי (או כל קמח אחר ללא גלוטן)
  • 200 גרם נטורינה חתוכה לקוביות קטנות(או 3/4 כוס שמן זית)
  • גביע יוגורט ללא תוספת סוכר
  • 8 גרם מלח (בערך כפית וחצי)
  • למלית:
  • כרישה בינונית חתוכה לרבעים ופרוסה דק
  • צנצנת ג'ק פרוט חתוך לפרוסות דקות(חצי כוס שבבי סויה)
  • סלסלת פטריות חורש/שמפיניון קצוצות דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים קצוצים דק
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כוס פטרוזילה טרייה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח, פלפל
  • לקישוט המאפה:
  • שומשום לבן ושחור
  • מלח ים אטלנטי

אודות המתכון

מאפה במילוי פרטיות ללא גלוטן טעים ובריא, 4-6 מנות. 50 דק מקצה לקצה

מנה מושלמת לשולחן החג.

המתכון נעשה בשיתוף קמח תמי.


צילום: VegaNati

אופן ההכנה

מלית 

למחבת חמה יש למדוד 2 כפות שמן זית ולהוסיף בצל וכרישה ולטגן להזהבה

להוסיף את הג'ק פרוט(או הסויה) ולהמשיך לטגן להשחמה

להכניס את הפטריות והשום למחבת עד שמזהיבות

לתבל במלח ופלפל, סויה, פטרוזילה וכמון 

להניח במסננת לצינון

בצק

במיקסר עם וו גיטרה יש להניח קמח ונטורינה ולעבד למרקם פירורי

את גביע היוגורט להוסיף לקערה ולעבד עד לקבלת בצק מגובש וגמיש

לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 0.5 ס"מ בגודל A4

יש לעבוד עם הבצק מיידית על מנת שלא יתייבש 


צילום: VegaNati

הרכבת המאפה 

הדרך הפשוטה: יש להכניס את המלית למרכז הבצק ולגלגל אותו מעל המלית לצורת רולדה

הדרך המאתגרת: יש לחתוך חריצים בבצק באלכסון במרחק של ס"מ אחד מהשני, לקפל את הבצק בחלק העליון מעל המלית ולאחר מכן לקחת כל פעם רצועה מצד אחר לצורה של צמה. 

למרוח על הבצק שמן זית בכמות נדיבה ולפזר שומשום לבן, שומשום שחור ומלח ים אטלנטי

להכניס לתנור לחום של 190 מעלות למשך 35 דקות

 

בתאבון!

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera