אודות המתכון
אביטל סבג, נטורופתית ושפית, שאבה השראה מהמטבח היווני וכתבה מתכון שעשוי כולו מקטניות, נחוצות לכולנו בתפריט היומי.
אופן ההכנה
חומוס יווני מעדשים צהובות
משרים את העדשים במים למשך שעה, שוטפים היטב היטב עד לקבלת מים צלולים.
מעבירים לסיר מתאים יחד עם המים והתבלינים ומבשלים למשך שעתיים או עד שהעדשים הופכות להיות ממרח.
שעועית נימוחה
משרים את השעועית למשך 12 שעות
שוטפים ומסנננים ומעבירים לסיר לחץ לבישול למשך שעה
מעבירים למכתש ועלי או מעבד מזון וטוחנים גס את השעועית.
חיבור והגשה
לוקחים צלחת עמוקה, מסדרים את שכבה אחת את קרם העדשים ושכבה מעל את קרם השעועית, מזליפים מיץ לימון.שמן זית,זעתר ומגישים.
מתכונים נוספים בקטגוריית ממרחים

תגובות