אודות המתכון
נופר מהבלוג "לא על החסה לבדה", משתפת אותנו במתכונים שלה ליום העצמאות! ככה כולנו נוכל לעשות על האש טבעוני.
אופן ההכנה
קודם נכין את המרינדה.
נערבב את כל החומרים ביחד , מומלץ להכין כמות גדולה של מרינדה.
שיפודי ירקות:
2 קישואים
1 בצל סגול
חופן עגבניות שרי
או כל ירק אחר שאוהבים! (ירקות קשים עדיף לרכך קצת מראש)
סלסלת פטריות חורש ו/או שמפיניון – קטנות
את הירקות אין צורך להכין מראש, רק חותכים ומשפדים. על המנגל מברישים אותם במרינדה כמה פעמים תוך כדי צלייה, עד שהם מוכנים.
סטייק פורטובלו:
פטריות פורטובלו גדולות בשרניות וטריות
את רגלי הפטריות מורידים. מברישים אותן עם המרינדה משני הצדדים בנדיבות ומניחים על המנגל כשהחלק הפנימי (איפה שהיתה הרגל) כלפי מעלה. אחרי כמה דקות הופכים, לעוד 2-3 דקות או עד שהפטריה מפסיקה להיות ספוגית והופכת לבשרנית. חשוב לא להרוג אותן לגמרי, שלא יהפכו לסוליה או יצטמקו לגמרי!
לבלוג לא על החסה לבדה
מתכונים נוספים בקטגוריית תחליפי בשר

תגובות