חושבים שאתם מתאימים?
מלאו את הטופס הבא ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם!
למילוי הטופס
כפי שיפורט להלן, לעסקים בתחומים שונים כדוגמת אופנה, אוכל, קוסמטיקה וכיו"ב, קיימים קריטריונים שונים אשר קובעים האם בית העסק ידידותי לטבעונים וזכאי לקבל את תו הויגן פרינדלי (להלן: התו).
א. קריטריונים למתן התו הארצי בתחום המזון:
כללי - העיקרון המנחה למתן התו לעסקים בתחום המזון, הוא שכל טבעוני יוכל להרגיש בבית העסק ככל יתר הסועדים. ולכן הדגש בקריטריונים הוא שפע והיצע של מנות טבעוניות בקטגוריות השונות המוצעות בתפריט.
פיצרייה - כדי שינתן תו תקן לפיצרייה, יש צורך שתוצע פיצה עם גבינה טבעונית. מכירת פיצות ללא גבינה אינה מזכה בתו, וזאת מאחר שכל פיצרייה יכולה להציע פיצה ללא גבינה. יחד עם זאת, אין צורך שיהיה מגוון רחב של פיצות טבעוניות או מנות מגוונות טבעוניות אחרות בפיצרייה, מאחר שבפיצרייה המוצר העיקרי הוא פיצה.
גלידרייה - כדי שגלידרייה תקבל את התו, יש צורך שהגלידרייה תחזיק מס' טעמים של גלידות מסוג סורבה ומס' טעמים של גלידות מסוג סויה/מוצר צמחי אחר (אשר אינן כוללות מוצרים מן החי). אין די בכך שבגלידרייה קיימים טעמים של גלידת סורבה, שכן ברוב המוחלט של הגלידריות יש גלידות סורבה, והן אינן מהוות תחליף מספק עבור טבעונים שמחפשים גלידה בטעם ובמרקם "חלבי".
חומוסיה- בנוסף למנות החומוס יש להציע מנות טבעוניות נוספות. חומוסיות נוספות אשר זכאיות לקבל את התו הן חומוסיות 100% טבעוניות.
מסעדות/בתי קפה - בבתי עסק אלה, התו ינתן ביחס לכמות המנות הטבעוניות בתפריט, בדגש על בחינת כל קטגוריה בתפריט. ואולם, הכמות אינה אחידה או קבועה מאחר שאין די בכך שקיימות מס' מנות טבעוניות בתפריט, אלא יש צורך כי יינתן היצע הולם של מנות טבעוניות ביחס להיצע הכולל של המנות בתפריט, וכן ביחס לקטגוריות השונות בתפריט. כך למשל כאשר מדובר בתפריט דל ומצומצם, הדרישה לכמות המנות הטבעוניות תהיה באופן טבעי, קטנה מזו בתפריט בו קיימות מנות רבות בכל קטגוריה.
להלן מס' כללי אצבע:
יש לוודא שבכל קטגוריה בתפריט קיימות מנות טבעוניות, וזאת ביחס למגוון המנות בקטגוריה זו. לדוג', אם במנות הפתיחה מוצעות 13 מנות פתיחה, צריכות להיות לפחות 3- 4 מנות פתיחה טבעוניות. יחד עם זאת, אם קיימת קטגוריה בה אין מנות טבעוניות (לדוג' קטגוריה של טוסטים), עדיין יהיה ניתן לקבל את תו התקן אם ביתר הקטגוריות יש מגוון רב ומספק של מנות טבעוניות.
חייבות להיות מוצעות מנות עיקריות טבעוניות, ואין די במנות צד טבעוניות או סלטים/פסטות (להוציא מסעדות איטלקיות שמגישות בעיקר פסטות וסלטים או בר סלטים וכיו"ב).
יש לוודא שמוצע קינוח טבעוני.
מסעדות אשר מגישות מנות "לא קונבנציונאליות" כמו בשר עגל, כבד אווז, וכיו"ב לא תקבלנה את התו.
מסעדות "בשרים" או "דגים" אשר בהן עיקר התפריט מבוסס על בשרים, ודגים לא תקבלנה את התו.
עסקים של מתוקים (חנויות שוקולד/עוגות וכו') - בתי עסק של מתוקים, אשר מציעים היצע מגוון ורחב של מתוקים טבעונים ביחס להיצע הכולל של המתוקים שנמכר בבית העסק, יזכו בתו.
קייטרינג - להבדיל מיתר בתי העסק המציעים מזון, מאחר שכל חברת קייטרינג יכולה להציע גם קייטרינג טבעוני, התו ייתן אך ורק לשירותי קייטרינג אשר מציעים קייטרינג על טהרת הטבעונות או שירותי קייטרינג צמחוניים, אשר להם תפריט מגוון של מנות טבעוניות.
ב. קריטריונים למתן התו הארצי לעסקים בתחום הקוסמטיקה
המוצרים לא נוסו על בעלי חיים.
חלקם הארי של המוצרים אינם כוללים רכיב כלשהו מהחי, לרבות: דבש, חלב, שעווה, כוורות דבורים וכיו"ב.
ג. קריטריונים למתן התו הארצי לעסקים בתחום האופנה
פרטי האופנה אינם כוללים מרכיבים מן החי, לרבות: עור, פרווה, נוצות, צמר, משי, וכיו"ב.
**מאחר שהבחינה נעשית באופן פרטני לכל בית עסק, נשמח לקבל המלצות על בתי עסק ופניות בנושא, ולהשיב האם בית העסק זכאי לקבל את תו התקן, וככל שדרושים שינויים, נשמח לפרט מהם.
ד. קריטריונים למתן התו הארצי לעסקים בתחום הנופש
- התמרוקים לא מכילים רכיבים מהחי ולא נוסו על בעלי חיים.
- השמיכות אינן מכילות נוצות אווז או כל חומר אחר מהחי.
- בבית עסק המציע ארוחת בוקר בלבד תהיה אלטרנטיבה טבעונית "שווה" לארוחת בוקר (סלט, לחם וממרחים לא מספק).
- בבית עסק המציע ארוחת בוקר וערב או בוקר, צהריים וערב יהיה בכל אחד מהארוחות מגוון של מנות טבעוניות על פי כללי האצבע של התו שניתן למסעדות (לעיל).
חשוב להדגיש:
התו אינו תו תקן של משרד הבריאות, מכון התקנים או כל גוף ממשלתי אחר. תו הויגן פרנדלי הינו תו הניתן על ידי פרוייקט הויגן פרנדלי. התו מוכיח כי בית העסק נבדק על ידי פעילי העמותה והוא נמצא ידידותי לטבעונים וזאת על פי הקריטריונים לעיל. קבלת תו ויגן פרנדלי אינה מותנית באופן הכנה מופרד.
חושבים שאתם מתאימים?
מלאו את הטופס הבא ואנו ניצור איתכם קשר בהקדם!