אודות המתכון
איכשהו חג השבועות מזוהה אצל כולנו עם מוצרי החלב, כשבעצם על פי המסורת החג אמור להיות מזוהה יותר עם תנובת הצומח מאשר תנובת החי.
אך בכל זאת, בגלל הזכרונות, המסורת וההרגלים, גם הטבעוני אוהב את השבועות שלו צבוע בלבן עם ניסיונות לשחזר את המטעמים הלבנים האהובים עלינו. ובעיקר אנחנו לא רוצים להרגיש מקופחים בשולחן החג מול אהובינו אוכלי הכל שנהנים מעוגת גבינה טעימה אם כי פחות מוסרית.
הנה לכם מתכון לעוגת גבינה-פירורים שמאוד מזכירה את העוגה הקלאסית.
אופן ההכנה
הבצק:
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. מוסיפים את כל הרטובים ומערבבים בעזרת כף רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר ומחוררים בעזרת מזלג. מניחים את נייר האפייה עם הבצק על תבנית האפייה וקורצים עיגול עם רינג בקוטר 24. משאירים את הרינג בתוך הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות.
מצננים מעט את הבצק. מוציאים את השוליים ומניחים בצד. את תחתית הבצק עם הרינג מעבירים בזהירות למגש/צלחת הגשה. אם משתמשים בשקף - זה הזמן לסדר אותו בתוך הרינג.
את שאריות הבצק מפוררים בעזרת הידיים ומשטחים את הפירורים בתבנית האפייה. מכניסים שוב לתנור לייבוש בחום של 120 מעלות ל-10 דקות. משאירים בתנור הכבוי עם דלת פתוחה שיצטנן.
קרם ה"גבינה":
מערבבים את האגר אגר עם חצי כוס מים ומשאירים בצד כדי שהמים ייספגו לפחות כחצי שעה.
מרתיחים את תערובת האגר ומורידים מהאש. את הקשיו מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון יחד עם הסוכר, הווניל ותערובת האגר החמה. טוחנים הכל יחד למשחה חלקה עד כמה שניתן.
את קרם הקוקוס מקציפים עם הפודינג (אין צורך להפריד שומן מנוזל הקוקוס, מקציפים את כל הפחית אך מקפידים שהיה קר)
מערבבים יחד את תערובת הקשיו עם הקוקוס ומקפלים פנימה את קליפת הלימון. יוצקים את קרם הגבינה על הבצק לאחר שהצטנן לגמרי. משטחים היטב לשכבה אחידה ומקפיאים כחצי שעה לפחות.
מסדרים את כל פירורי הבצק האפויים על קרם הגבינה. ניתן לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציא להפשרה בקירור כ-3 שעות לפני האכילה.
מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות