דאל עדשים

17.06.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • כוס עדשים שחורות, מושרות שעה במים
  • כוס עדשים כתומות, מושרות שעה במים
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • בצל לבן בינוני, קצוץ דק
  • אצבע ג'ינג'ר מגוררת
  • פחית עגבניות קצוצות גס
  • 3 כפות כורכום
  • 2 כפות כמון טחון
  • 2 כפות גארם מסאללה
  • חבילת כוסברה טריה
  • חצי כפית מלח (או לפי הטעם)
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן קוקוס לטיגון
  • יוגורט טבעוני לא ממותק - להגשה
  • מים (הסבר בהכנה)
  • פחית קרם קוקוס שמן
  • חצי כפית פתיתי צ'ילי (אופציונלי)

אודות המתכון

מתכון פשוט לדאל עדשים מזין ובריא שקשה להפסיק לאוכל.
טבעוני וללא גלוטן, מהמטבח של פורמלג (מור שיפמן).
זמן הכנה משוער: כחצי שעה.
מניב כ-5-6 מנות עיקריות.

אופן ההכנה

בסיר רחב טגנו בשמן חם - בצל, שום, ג'ינג'ר ותבלינים יבשים (מלבד המלח) עד שהבצל מתרכך ומזהיב תוך כדי ערבוב מתמיד (לוקח מספר דקות טובות). 
הוסיפו את העדשים המושרות והמסוננות, העגבניות הקצוצות, קרם קוקוס והוסיפו מים עד לכיסוי העדשים + סנטימטר מעליהן.
הביאו לרתיחה עדינה ובשלו כחצי שעה בחום נמוך, מכסה חצי סגור. מידי פעם ערבבו. במידת הצורך הוסיפו מים (אם רוצים את התבשיל על הצד היותר מרקי, אם אוהבים סמיך אפשר להשאיר כך).

הוסיפו מלח, טעמו ותקנו תיבול בהתאם לטעמכם. 

הגישו עם כוסברה טריה, אורז ומעט יוגורט טבעוני ביתי או קנוי לא ממותק.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera