מג'דרה דרמסאלה

02.07.2020 מאת: לירן בורר
  • כוס אורז בסמטי
  • כוס עדשים כתומות חצויות
  • בצל לבן גדול
  • 4-5 שיני שום
  • כפית גרגירי חרדל שחור
  • כפית זרעי כמון
  • כפית זרעי כוסברה
  • שני תרמילי הל שבורים (ללחוץ עם כף עד שהתרמיל נפתח מעט)
  • כף אבקת קארי
  • כפית וחצי סילאן

אודות המתכון

אורז ועדשים שיצאו יחד למסע ארוך בהודו וחזרו משם הרבה יותר מגובשים ועם המון תובנות.
מג'דרה הודית אוטנתית היישר מדרמסאלה.

אופן ההכנה

שוטפים היטב את העדשים ואת האורז ומניחים אותם במסננת

קוצצים את הבצל לקוביות

קוצצים את השום

מחממים בסיר שתי כפות שמן זית או קנולה על אש גבוהה

זורקים פנימה את כל התבלינים השלמים ומערבבים בשמן הרותח למשך כמה שניות (זהירות לא לשרוף)

מוסיפים את הבצל ומערבבים יפה

כשהבצל נהיה מעט שקוף ומתחיל להשחים מוסיפים פנימה את השום ואבקת הקארי ושוב, מערבבים יפה

מערבבים הכל במשך דקה-שתיים עדיין על אש גבוהה

מוסיפים את האורז והעדשים מהמסננת וממשיכים לערבב במשך חצי דקה

מוסיפים 3 וחצי כוסות מים

מוסיפים מלח לפי הטעם (ממליץ להתחיל מכפית ולטעום את המים אחרי שמערבבים)

מוסיפים כפית וחצי של סילאן 

מערבבים הכל היטב ומוודאים שלא נדבקו דברים לתחתית הסיר

מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים ועוזבים אותו ל20 דקות.

עכשיו, לכו תשטפו כלים ותקצצו סלט ירקות טעים עד שהתבשיל מוכן.

 

לחווייה האולטימטיבית:

יש לשים ערימה מכובדת של סלט קצוץ מעל המנה ולמזוג טחינה גולמית בנדיבות (הר ברכה הכי טעים)

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera