מוס שוקולד טבעוני

09.07.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • 400 גרם שוקולד מריר איכותי
  • כוס מי חומוס (העדיפו מפחית דלת נתרן ככל שתמצאו), קרים מהמקרר
  • כוס סוכר לבן (או סוכר מונק פרוט)
  • כפית תמצית שקדים
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית קרם טרטר (אבקה) אפשר להכין בלי, אבל אז המוס יהיה קצת פחות יציב

אודות המתכון

מתכון מושלם לקרם שוקולד מוסי ואוורירי עם מרכיב הקסם - מי חומוס, ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה: כחצי שעה.
המתכון מניב 8 מנות, טבעוני וללא גלוטן.

אופן ההכנה

הניחו את השוקולד בקערה חסינת חום והניחו אותה על סיר קטן עם מים רותחים.

בשלו את המים בסיר באש בינונית (שיטת באן מארי) כאשר מעליהם קערת השוקולד וערבבו את השוקולד עד שהוא ימס לחלוטין. ערבבו פנימה תמצית וניל ותמצית שקדים. הניחו את השוקולד המומס בצד להתקררות.

במיקסר עם בלון הקצפה הקציפו מי חומוס, קרם טרטר וסוכר יחדיו לפחות 10-15 דקות עד שהוא הופך יציב וקשה (בדומה לקצף מרנג).

ערבבו את השוקולד המומס לתוך קצף מי החומוס עד שהוא הופך קרמי ואחיד.

העבירו לכוסות הגשה (8) וצננו במקרר לפחות שעתיים.

מומלץ להגיש עם קצפת קוקוס או גילוחי שוקולד מריר מעל / שברי שקדים.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera